- 06-23-784-203
- help@scitecwebshop.hu
- Hétfő - Péntek: 10:00 - 17:00
A csirkemelleket elfelezzük, hogy 4 darabot kapjunk. Kissé kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el, és tölthető legyen. Az aszalt szilvát leszűrjük, kimagozzuk, és a mag helyére egy-egy szem sós mogyorót vagy mandulát teszünk.
Egy éles, hegyes késsel felszúrjuk a csirkemelleket, majd mindegyikbe pár szem töltött szilvát teszünk. A hús nyílását hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálca-darabkával megtűzzük, hogy a szilva ne essen ki belőle.
A tojást jól felverjük, sózzuk, megfűszerezzük a tört szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
A töltött húsdarabokat először jól megsózzuk, azután lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütjük. Párolt vadrizs illik hozzá.
Hozzávalók:
– 2 egész csirkemellfilé
– 1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
– 1 tojás
– 3-4 ek teljes kiőrlésű liszt
– 1 dl tej
– 2 szem összetört szegfűszeg
– 1 ek sós mogyoró vagy mandula
– só
– őrölt fehérbors
– olivaolaj a sütéshez
- Scitecwebshop.hu
- Nincs hozzászólás