Miért jobb választás edzés után a tejsavó fehérje, mint mondjuk a csirkemell?
Mi az az anabolikus ablak?
Bizonyára, Neked is eszedbe jutottak már ezek a kérdések.
A kérdés megválaszolásához vizsgáljuk meg elsőnek, hogy mi történik a szervezetben akkor, amikor edzünk.

Az edzés alatt használjuk el a legtöbb energiát a nap során, az energiafelhasználás üteme egy nagyságrendnyit ugrik, a nyugalmi állapothoz képest tízszeres energiát használunk.
Ekkor nem tudunk emészteni, mert adrenalin szabadul fel, ami gátolja az emésztést: amikor legnagyobb az ínség, akkor nincs segítség.
Edzés után 20 percig csökken az adrenalin szint, de a keringés és az inzulinérzékenység még intenzív, azaz tudunk emészteni, és amit beviszünk, az nagy arányban, hatékonyan jut el a megdolgozott izmokhoz – ezt nevezik anabolikus ablak néven.
Az anabolikus ablak, csak rövid ideig áll fent, ezért kulcsfontosságú, hogy edzések után könnyen és gyorsan emészthető tápanyagforrásokra alapozzuk a táplálék bevitelünket.
Kizárólag olyan tápanyagokat fogyasszunk, amik maximálisan hozzájárulnak a hatékony és gyors regenerációhoz.
A csirkemell és a különböző húsfélék bár nagyszerű fehérjeforrások, de emésztési idejükből adódóan nem a legjobb választások az edzés utáni időszakban.
Egy szelet steak emésztési ideje körülbelül 6-8 órát vesz igénybe, a tejsavó fehérje – típus függvényében – ennek csupán a töredéke.
Az sem elhanyagolandó tényező továbbá, hogy a tejsavó fehérje – összetételéből adódóan – képes hatékonyan megemelni az inzulin és az IGF-1 szintet, ezzel pedig még inkább ideális közeget teremt az izomépítésnek és a regenerációnak.
Használd ki az étrend-kiegészítőkben rejlő lehetőségeket!
Napjainkban számos fejlett étrend-kiegészítő hatóanyag áll rendelkezésre, amelyek természetes úton, támogatva segítik az szervezetünket a mindennapokban.
Facebook csoportunkban további érdekes cikkek találhatók.
Protein Delite Shake 700g
- 9990Ft – 10490Ft
- Opciók választása